Alocuțiunea domnului Mircea Abrudean cu ocazia ceremoniei de învestire a prefectului județului Cluj

Domnilor miniștri, Stimați invitați,

În primul rând, permiteți-mi să vă spun că numirea în funcția de prefect al județului Cluj mă onorează și mă responsabilizează în același timp. Mulțumesc primului ministru, domnului Ludovic Orban, și Guvernului României pentru încrederea cu care m-au învestit și vreau vă asigur că îmi voi desfășura întreaga activitate cu demnitate, echilibru și eficiență, așa cum o solicită funcția de reprezentant al Guvernului.

Sunt conștient că odată cu numirea în această funcție îmi asum o mare responsabilitate, în primul rând, față de cetățenii județului Cluj. În acest sens, consider că prefectul trebuie să fie, în egală măsură, reprezentantul Guvernului în teritoriu, dar și al cetățenilor județului în relația cu Guvernul.

Ca priorități ale mandatului meu, îmi doresc ca Instituția Prefectului să devină un model de transparență și eficiență pentru toate instituțiile publice din județ și un partener activ al administrațiilor locale.

De asemenea, cred că Instituția Prefectului trebuie să aibă un rol mai accentuat în ceea ce privește sprijinirea proiectelor de dezvoltare ale comunităților locale și a investițiilor private, în special a celor finanțate din fonduri europene, desigur, în limita atribuțiilor legale.

Vă reamintesc că funcția de prefect mă face și principalul responsabil pentru punerea în aplicare a programului de guvernare care a fost votat de Parlamentul României odată cu învestirea Guvernului pe care îl reprezint.

În concluzie, vă solicit tuturor colaborare, deschidere și bună credință, asigurându-vă, la rândul meu, că voi avea aceeași atitudine, în așa fel încât administrațiile și instituțiile publice din județ să funcționeze prompt, eficient și în interesul cetățeanului.

Cu acest prilej, țin să îi mulțumesc și domnului prefect Ioan-Aurel Cherecheș pentru modul în care a condus această instituție și să îi urez succes în activitatea domniei sale.

La final, aș dori să adaug faptul că, într-o notă personală, mă bucur că am revenit în această clădire emblematică a Clujului, unde mi-am început activitatea în urmă cu mai bine de 15 ani, în cadrul Consiliului Județean Cluj, care la acea vreme funcționa în aceeași clădire cu Instituția Prefectului.

Veți constata pe parcursul colaborării noastre faptul că, în general, nu îmi place să vorbesc mult, sunt un om de acțiune, orientat spre rezultate.

Vă doresc mult succes tuturor în activitatea pe care o desfășurați, vă mulțumesc pentru atenție și pentru prezență și vă invit să ciocnim împreună un pahar de șampanie.

P R E F E C T
Mircea ABRUDEAN