Avertizare meteo – cod galben și portocaliu

            Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul județului Cluj, domnul Mircea Abrudean, s-a reunit în urmă cu puțin timp în Sala Mare a Palatului Administrativ, în sistem videoconferință cu ministrul afacerilor interne, domnul Ion Marcel Vela.

            S-au făcut verificări cu privire la stadiul de pregătire a instituțiilor abilitate având ca scop preîntâmpinarea unor consecințe neplăcute, asociate cu avertizările meteo de cod galben, având intensificări de vânt, cu rafale ce vor depăși 55-65 km/h și izolat 70-80km/h și cod portocaliu la altitudini de peste 1800 m având intensificări susținute ale vântului cu rafale de peste 90-120km/h în intervalul 10 februarie, ora 14:00 – 11 februarie, ora 20:00.

            Urmare a raportului dat, structurile abilitate sunt pregătite atât logistic cât și din punct de vedere al resursei umane. De asemenea, autoritățile locale din zonele cu potențial de risc, vor asigura permanența în primării, iar structurile cu atribuții în domeniu vor comunica în timp real, pentru a interveni cu promptitudine, dacă situația o impune.

Biroul de presă

10.02.2020