Buletin de presă – Situație măsuri COVID-19 – județul Cluj

În cursul zilei de ieri, 9 iulie, forțele de ordine au acționat integrat pe raza județului Cluj, în echipaje mixte, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, 428 de polițiști, jandarmi, polițiști locali,  militari, ISU și SAJ au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Autoritățile au verificat modul de respectare a măsurii de în cazul a 223 persoane, iar 69 societăți comerciale/PFA au fost controlate din perspectiva respectării interdicțiilor instituite.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 73 persoane depistate pozitiv cu Covid-19, 44 dintre acestea sunt din județul Cluj, iar 8 dintre ele au fost depistate în ultimele 24 de ore. Toate persoanele sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

Totodată, 11 persoane sunt internate în secția de ATI, din care 6 din județ. Până în acest moment 611 persoane au fost vindecate și externate, din care 477 din județul Cluj, iar 35 persoane și-au pierdut viața, din care 22 din județul Cluj.

Biroul de presă
10.07.2020