Buletin de presă – Situație măsuri COVID-19 – județul Cluj

În cursul zilei de ieri, 20 aprilie, forțele de ordine au acționat integrat pe raza județului Cluj, în echipaje mixte, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență.

Astfel, în ultimele 24 de ore, 640 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Autoritățile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 434 de persoane, iar 23 de societăți comerciale/ Persoane fizice autorizate au fost controlate din perspectiva respectării interdicțiilor instituite.

Pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare, forțele de ordine au aplicat 129 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 222.215 de lei.

De la debutul pandemiei până în prezent, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost înregistrate 7 dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

În domeniul situațiilor de urgență 92 de salvatori din cadrul ISU, SAJ și al operatorilor privați de asistență medicală de urgență au fost implicați în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, dar și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

 Au fost întreprinse măsuri pentru transportul a 43 de cetățeni, în condiții de izolare biologică, pentru urmarea perioadei de carantină sau autoizolare.

44 de clujeni au primit informații de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens, prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030).

 Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 172 persoane în carantină, 510 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 143 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

Biroul de presă

21.04.2020