Buletin de presă – Situație măsuri COVID-19 – județul Cluj

În cursul zilei de ieri, 21 aprilie, forțele de ordine au acționat integrat pe raza județului Cluj, în echipaje mixte, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență.

Astfel, în ultimele 24 de ore, 755 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Autoritățile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 1.128 de persoane, iar 88 de societăți comerciale/ Persoane fizice autorizate au fost controlate din perspectiva respectării interdicțiilor instituite.

Pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare, forțele de ordine au aplicat 136 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 237.870 de lei.

În domeniul situațiilor de urgență 256 de salvatori din cadrul ISU și SAJ au fost implicați în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, dar și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

 Au fost întreprinse măsuri pentru transportul a 30 de cetățeni, în condiții de izolare biologică, pentru urmarea perioadei de carantină sau autoizolare.

100 de clujeni au primit informații de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens, prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030).

 Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 166 persoane în carantină, 469 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 159 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

 

 

Biroul de presă

22.04.2020