Buletin de presă – Situație măsuri COVID-19 – județul Cluj

În cursul zilei de ieri, 30 aprilie, forțele de ordine au acționat integrat pe raza județului Cluj, în echipaje mixte, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență.

Astfel, în ultimele 24 de ore, 932 de polițiști, jandarmi, polițiști locali,  militari, ISU, SAJ și operatori privați de asistență medicală de urgență au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Autoritățile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 921 persoane, iar 23 societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicțiilor instituite.

Pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare, forțele de ordine au aplicat 166 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 239.230 de lei.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 236 persoane în carantină, 347 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 187 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

Totodată, 13 persoane sunt internate în secția de ATI, din care 8 din județ. Până în acest moment 168 de persoane au fost vindecate și externate, din care 115 din județul Cluj, iar 13 persoane și-au pierdut viața, din care 8 din județul Cluj.

 

Biroul de presă

01.05.2020