Buletin de presă – Situație măsuri COVID-19 – județul Cluj

În cursul zilei de ieri, 1 mai, forțele de ordine au acționat integrat pe raza județului Cluj, în echipaje mixte, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență.

Astfel, în ultimele 24 de ore, 999 de polițiști, jandarmi, polițiști locali,  militari, ISU, SAJ și operatori privați de asistență medicală de urgență au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Autoritățile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 977 persoane, iar 17 societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicțiilor instituite.

Pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare, forțele de ordine au aplicat 148 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 156.100 de lei.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 229 persoane în carantină, 372 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 211 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

Totodată, 12 persoane sunt internate în secția de ATI, din care 9 din județ. Până în acest moment 174 de persoane au fost vindecate și externate, din care 119 din județul Cluj, iar 14 persoane și-au pierdut viața, din care 9 din județul Cluj.

Biroul de presă

02.05.2020