Buletin de presă – Situație măsuri COVID-19 – județul Cluj

În cursul zilei de ieri, 4 mai, forțele de ordine au acționat integrat pe raza județului Cluj, în echipaje mixte, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență.

Astfel, în ultimele 24 de ore, 1.026 de polițiști, jandarmi, polițiști locali,  militari, ISU, SAJ și operatori privați de asistență medicală de urgență au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Autoritățile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 697 persoane.

Pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare, forțele de ordine au aplicat 151 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 296.200 de lei.

În ceea ce privește aprovizionarea cu echipamente de protecție, au fost distribuite 9.760 de viziere către 8 unități spitalicești și către cabinetele medicilor de familie.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 246 persoane în carantină, 318 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 217 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

Totodată, 13 persoane sunt internate în secția de ATI, din care 8 din județ. Până în acest moment 208 persoane au fost vindecate și externate, din care 147 din județul Cluj, iar 15 persoane și-au pierdut viața, din care 9 din județul Cluj.

Biroul de presă

05.05.2020