Buletin de presă – Situație măsuri COVID-19 – județul Cluj

În cursul zilei de ieri, 5 mai, forțele de ordine au acționat integrat pe raza județului Cluj, în echipaje mixte, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență.

Astfel, în ultimele 24 de ore, 758 de polițiști, jandarmi, polițiști locali,  militari, ISU și SAJ.

Autoritățile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1.385 persoane, iar 4 societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicțiilor instituite.

Pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare, forțele de ordine au aplicat 81 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 130.180 de lei.

În ceea ce privește aprovizionarea cu echipamente de protecție, au fost distribuite 3.620 de viziere, 100 de combinezoane pentru izolare biologică și 200 de mănuși către nouă unități spitalicești și către personalul echipajelor de asistență medicală în prespital.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 275 persoane în carantină, 300 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 219 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

Totodată, 13 persoane sunt internate în secția de ATI, din care 8 din județ. Până în acest moment 215 persoane au fost vindecate și externate, din care 153 din județul Cluj, iar 16 persoane și-au pierdut viața, din care 9 din județul Cluj.

Biroul de presă

06.05.2020