Buletin de presă – Situație măsuri COVID-19 – județul Cluj

În cursul zilei de ieri, 8 mai, forțele de ordine au acționat integrat pe raza județului Cluj, în echipaje mixte, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență.

Astfel, în ultimele 24 de ore, 905 de polițiști, jandarmi, polițiști locali,  militari, ISU și SAJ.

Autoritățile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 970 persoane, iar 1 societate comercială a fost controlată din perspectiva respectării interdicțiilor instituite.

Pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare, forțele de ordine au aplicat 59 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 44.120 lei.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 263 persoane în carantină, 219 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 204 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

Totodată, 15 persoane sunt internate în secția de ATI, din care 8 din județ. Până în acest moment 244 persoane au fost vindecate și externate, din care 179 din județul Cluj, iar 19 persoane și-au pierdut viața, din care 11 din județul Cluj.

Biroul de presă

09.05.2020