Buletin de presă – Situație măsuri COVID-19 – județul Cluj

În cursul zilei de ieri, 9 mai, forțele de ordine au acționat integrat pe raza județului Cluj, în echipaje mixte, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență.

Astfel, în ultimele 24 de ore, 794 de polițiști, jandarmi, polițiști locali,  militari, ISU și SAJ.

Autoritățile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 527 persoane.

Pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare, forțele de ordine au aplicat 83 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 28.990 lei.

De la debutul pandemiei până în prezent, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost înregistrate 10 dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 276 persoane în carantină, 186 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 200 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

Totodată, 17 persoane sunt internate în secția de ATI, din care 9 din județ. Până în acest moment 252 persoane au fost vindecate și externate, din care 186 din județul Cluj, iar 19 persoane și-au pierdut viața, din care 11 din județul Cluj.

Biroul de presă

10.05.2020