Buletin de presă – Situație măsuri COVID-19 – județul Cluj

În cursul zilei de ieri, 11 mai, forțele de ordine au acționat integrat pe raza județului Cluj, în echipaje mixte, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență.

Astfel, în ultimele 24 de ore, 908 de polițiști, jandarmi, polițiști locali,  militari, ISU, SAJ și operatori privați de asistență medicală de urgență au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Autoritățile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 836 persoane, iar 4 societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicțiilor instituite.

Pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare, forțele de ordine au aplicat 84 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 32.907 lei.

De la debutul pandemiei până în prezent, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost înregistrate 11 dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 258 persoane în carantină, 224 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 221 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

Totodată, 17 persoane sunt internate în secția de ATI, din care 9 din județ. Până în acest moment 263 persoane au fost vindecate și externate, din care 197 din județul Cluj, iar 20 persoane și-au pierdut viața, din care 11 din județul Cluj.

 

Biroul de presă

12.05.2020