Buletin de presă – Situație măsuri COVID-19 – județul Cluj

În cursul zilei de ieri, 14 mai, forțele de ordine au acționat integrat pe raza județului Cluj, în echipaje mixte, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență.

Astfel, în ultimele 24 de ore, 729 de polițiști, jandarmi, polițiști locali,  militari, ISU și SAJ au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Autoritățile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 554 persoane, iar 8 societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicțiilor instituite.

Pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare, forțele de ordine au aplicat 91 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 63.630 lei.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 273 persoane în carantină, 201 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 189 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

Totodată, 15 persoane sunt internate în secția de ATI, din care 9 din județ. Până în acest moment 299 persoane au fost vindecate și externate, din care 231 din județul Cluj, iar 21 persoane și-au pierdut viața, din care 12 din județul Cluj.

 

Biroul de presă

15.05.2020