Buletin de presă – Situație măsuri COVID-19 – județul Cluj

În cursul zilei de ieri, 18 mai, forțele de ordine au acționat integrat pe raza județului Cluj, în echipaje mixte, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență.

Astfel, în ultimele 24 de ore, 492 de polițiști, jandarmi, polițiști locali,  militari, ISU și SAJ au desfășurat 103 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

A fost asigurat transportul pentru un medic specialist de urgențe, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, pentru a îndeplini atribuții în cadrul Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

În ceea ce privește aprovizionarea cu echipamente de protecție, au fost distribuite 4000 de măști de protecție Administrației Finanțelor Publice Cluj-Napoca, pentru a fi folosite de către personalul propriu în activitățile de lucru cu publicul.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 191 persoane în carantină, 442 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 142 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

Totodată, 17 persoane sunt internate în secția de ATI, din care 9 din județ. Până în acest moment 358 persoane au fost vindecate și externate, din care 285 din județul Cluj, iar 23 persoane și-au pierdut viața, din care 13 din județul Cluj.

Biroul de presă

19.05.2020