Comunicat de presă – „Program pilot de stimulare a participării la educație a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate”,

În cursul zilei de astăzi, 02 martie 2020, prefectul județului Cluj, domnul Mircea Abrudean, a participat la prezentarea Programului pilot de stimulare a participării la educație a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate”, din cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020. 

Bugetul alocat apelului este de 30 milioane euro, din care 25,5 milioane euro fonduri europene și 4,5 milioane euro contribuția națională.

Apelul finanțează un pachet de măsuri integrate pentru sprijinirea, în primă fază, a aproximativ 3.000 copii ai căror părinți muncesc în afara țării.

Programul pilot va fi implementat în regiunile cele mai afectate de acest fenomen: Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Vest, Centru și Nord Vest. Măsurile se adresează preșcolarilor, elevilor din învățământul primar (6-10 ani), gimnazial (11-14 ani) și din cel secundar superior (14-16 ani), dar și părinților sau tutorilor copiilor rămași în țară.

 

Pentru mai multe informații în vederea adresării programului mai sus menționat, accesați linkul: aici

 

Biroul de presă

20.03.2020