Comunicat de presă – Sala Sporturilor „Horia Demian” Cluj-Napoca- Centrul de triere a pasagerilor din alte județe

       Peste 700 de persoane din 32 de județe, care au ajuns în ultimele 24 de ore pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, cu zboruri din țări aflate în zona roșie, s-au aflat pentru mai multe ore la Sala Sporturilor ,,Horia Demian,, Cluj-Napoca – Centrul de triere a pasagerilor din alte județe. De aici au fost ulterior preluate și transportate de autorități către județele de domiciliu, în vederea intrării în carantină instituționalizată.

      Până la preluarea și transportarea lor în județele de domiciliu, acestora le-au fost asigurate condițiile necesare pentru ca timpul petrecut în așteptarea plecării spre casă să treacă mai ușor. Toți se aflau acolo după o călătorie de câteva ore, unii însoțiți de copii, astfel că autoritățile implicate în gestionarea situației au fost preocupate să le asigure nevoile de baza.

La fel ca în alte situații din ultimul timp, comunitatea clujeană s-a solidarizat cu autoritățile care conduc și coordonează activitățile specifice pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus la nivelul județului.

Au fost prezenți la Sala Sporturilor mai mulți voluntari, agenți economici, membrii unor ONG-uri, care au oferit apă, pizza, sandwich-uri calde, lapte și dulciuri pentru copii, colaborând cu jandarmii și polițiștii pentru a fi la dispoziția persoanelor aflate acolo în așteptare.

      Instituția Prefectului – Județul Cluj le mulțumește tuturor celor care se implică pentru a oferi ajutor persoanelor aflate în situații dificile în această perioadă. Suntem aproape de ceilalți și facem toate demersurile necesare pentru ca societatea să își poate relua traseul firesc.

 

 

Biroul de presă

05.04.2020