Comunicat de presă – Unitate suport tratare COVID-19 – Sala Polivalentă BT Arena

Domnul Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj, împreună cu domnul primar Emil Boc, doamna director regional Auchan România, Ioana Toșa, domnul inspector șef,  general de brigadă – ISU,  Ion Moldovan și domnul doctor epidemiolog Alexandru Coman, reprezentant al DSP Cluj, au fost prezenți astăzi la Sala Polivalentă BT Arena, cu ocazia recepției lucrărilor realizate pentru amenajarea clădirii în unitate suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19. Spațiul va fi transformat temporar într-un centru de primire, triere, cazare și tratare a bolnavilor infectați cu Coronavirus, asimptomatici sau cu forme ușoare, cazurile medii și grave urmând a fi transferate către alte unități spitalicești aflate în linia întâi în lupta împotriva COVID-19.

Capacitatea unității suport este de 358 de paturi, investiția totală fiind de peste 1 milion de lei, fiind realizată doar din fonduri private. În cadrul proiectului s-au implicat peste 40 de companii și ONG-uri care au asigurat resursele și forța de muncă.

Domnul prefect a mulțumit Auchan România și partenerilor pentru inițiativă și susținere. Totodată, a menționat că Sala Polivalentă este o resursă logistică de ultim resort, inclusă în ultima linie în planul strategic medical de reorganizare a asistenței spitalicești din județul Cluj, care se speră să nu fie necesar a fi operaționalizată.

Logistica pusă la dispoziție de finanțatori, va rămâne în proprietatea ISU Cluj, urmând a fi depozitată în condiții optime, pentru a permite utilizarea în caz de nevoie.

Biroul de presă
06.05.2020