Comunicat de presă – Vizită de lucru a ministrului sănătăţii, domnul Nelu Tătaru, în judeţul Cluj

Astăzi, 08 aprilie 2020, domnul ministru al sănătăţii, Nelu Tătaru a efectuat o vizită de lucru în județul Cluj. În cadrul  întâlnirii care a avut loc la Instituția Prefectului – Judeţul Cluj, domnul ministru, alături de prefectul Mircea Abrudean, au avut o discuție cu managerii spitalelor, cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Cluj şi cu domnul primar Emil Boc, referitor la situația spitalelor din județ,  în contextul epidemiei de coronavirus.

Domnul ministru a remarcat nivelul ridicat de pregătire medicală a personalului local, dar și implicarea administrației locale în combaterea epidemiei, precizând că la nivel național, județul Cluj constituie un exemplu de bună practică. Totodată, a constatat faptul că județul are capacitate de testare și capacitate de tratament, fiind capabil să preia și testările  localităților din jur. La nivelul judeţului Cluj se efectuează, în prezent, 1000 de teste pe zi.

De asemenea, domnul ministru a asigurat autoritățile și cadrele medicale de disponibilitatea ministerului de a acorda în continuare sprijin pentru rezolvarea oricărei sesizări sau completarea oricărui deficit, identificate la nivelul sistemului medical local.

Biroul de presă