Comunicat de presă – Vizita premierului Ludovic Orban și a domnilor miniștri Lucian Bode, Nelu Tătaru și Adrian Oros, în județul Cluj

Astăzi, 22.09.2020, domnul Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj, a participat alături de domnul Ludovic Orban, prim-ministrul României, domnul Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, domnul Nelu Tătaru, ministrul Sănătății și domnul Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la mai multe întâlniri cu reprezentanți ai autorităților și instituțiilor locale, tema principală a discuțiilor fiind proiectele pentru dezvoltarea județului Cluj și stadiul acestora.

S-au semnat 2 proiecte de infrastructură importante pentru România, care ajută la modernizarea tronsoanelor de drum din județul Cluj, urmând a fi însoțite de o serie de alte proiecte cu un impact major pentru județ. Contractul pentru proiectare și execuție a secțiunii 3A2 și 3B1, cuprinsă între Nădășelu – Mihăești – Zimbor, cu o lungime de 30,06 km și semnarea protocolului de asociere a UAT Câmpia Turzii – UAT Turda și Județul Cluj, în vederea realizării în parteneriat a proiectului de investiții „Centura Ocolitoare Turda – Câmpia Turzii”, cu o lungime de 16 km, sunt cele 2 proiecte de amploare ce consolidează dialogul permanent și cooperarea între administrația centrală și cea regională. Acestea vor ajuta la decongestionarea traficului din municipiile Cluj-Napoca, Turda și Câmpia Turzii.

De asemenea, a avut loc o întâlnire cu reprezentanții conducerii Universității Babeș-Bolyai, la sediul acesteia, unde s-a discutat despre înființarea unui institut de tehnologii inovative, care va fi unul dintre beneficiarii fondurilor alocate prin proiectul Europa Inteligentă. Acesta este un proiect oportun, cu atât mai mult cu cât Clujul a intrat în finala pentru stabilirea Capitalei Europene a Inovării.

Vizita oficialilor a continuat la amplasamentul Spitalului Regional de Urgență Cluj din comuna Florești, unde ministrul Sănătății a prezentat stadiul proiectului. Până în acest moment Guvernul României a aprobat indicatorii economici, s-a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, s-a primit avizul Comisiei Europene și s-au deschis licitațiile pentru proiecte, stadiul demersurilor, la momentul actual, ajungând la verificarea documentației unice de achiziții europene, precum și a evaluării proiectului.

Biroul de presă
22.09.2020