Dezvoltarea sistemica a învățământului profesional și tehnic în concordanță cu nevoile de dezvoltare socio-economică la nivel național, regional și local.

Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020: Dezvoltarea sistemica a învățământului profesional și tehnic în concordanță cu nevoile de dezvoltare socio-economică la nivel național, regional și local.

Elevii din învățământul tehnic vor beneficia de formare profesională, inclusiv prin parteneriate cu firmele private din România și mecanisme de subvenționare a acestor operatori economici, în vederea creării viitoarei generații a forței de muncă, printr-o nouă linie de finanțare de 63,7 milioane de euro, susținută din banii Politicii de coeziune a Uniunii Europene. Apelul de proiecte este în pregătire.

Noua linie de finanțare este parte a Programului Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020: Dezvoltarea sistemica a învățământului profesional și tehnic în concordanță cu nevoile de dezvoltare socio-economică la nivel național, regional și local.

Bugetul viitorului apel de proiecte este de 63,726 milioane de euro, din care 85% din Fondul Social European iar 15% de la bugetul de stat. Banii vor fi disponibili pentru proiecte derulate în aproape toată țara, excepție făcând București și județul Ilfov.