Informare de presa – Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) – pachete cu produse alimentare (tranșa 1)

Vă informăm că, în perioada 13- 20 iulie a.c., la nivelul judeţului Cluj, au fost livrate 18.307 pachete cu produse alimentare, prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), tranşa 1.

Obiectivul Programului constă în reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială prin furnizarea de pachete cu produse alimentare în cadrul celor 6 distribuții, în perioada 2018 – 2020.

Programul este implementat de către Ministerul Fondurilor Europene (beneficiar), cu sprijinul Instituţiilor Prefectului, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD.

Beneficiarii finali ai Programului sunt: familiile și persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei si persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Pachetele cu produse alimentare conţin: faină albă, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne, compot de fructe, gem de fructe.

Biroul de presa
23.07.2020