Lansare aplicația CPAC – Catalogul Produselor Alimentare Certificate

Instituția Prefectului – Județul Cluj vă informează că, în cadrul Târgului internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei INDAGRA 2018, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a lansat CPAC – Catalogul Produselor Alimentare Certificate. Această aplicație inovativă permite utilizatorilor să găsească, în timp real, produse alimentare certificate în zona în care se află, precum și detalii complete referitoare la producător și la rețetele utilizate.

Conducerea AFIR a declarat într-un comunicat că în acest moment se lucrează la modulul care va permite ca fiecare produs atestat să aibă un cod care va putea fi scanat, consumatorul având imediat la dispoziție toate datele acestuia, inclusiv valabilitatea certificatului de atestare ca produs tradițional. De asemenea, s-au inițiat discuții cu producătorii pentru a le pune la dispoziție gratuit înscrierea în această aplicație.

Aplicația CPAC este disponibilă, într-o primă etapă, în Google Play Store/ Magazin Play accesând: CPAC – AFIR.DIT. În etapa următoare aplicația va fi disponibilă și în AppStore. 6