Mesajului prefectului Mircea Abrudean cu ocazia Zilei Armatei României

„Astăzi este Ziua Armatei României, una dintre instituțiile de bază ale statului, cu un rol esențial în apărarea valorilor noastre fundamentale.

Ziua de 25 octombrie 1944 semnifică eliberarea deplină a teritoriului național de sub ocupația străină. Militarii români și-au respectat jurământul de credință, iar prin actele lor de eroism, România a redevenit un stat unitar și independent. Curajul și devotamentul arătate de aceștia în cele mai grele momente ale istoriei țării, așa cum a fost cel de-al Doilea Război Mondial, sunt dovada unui înalt spirit de sacrificiu pentru apărarea unității și libertății naționale.

Măsurile de protecție sanitară luate în contextul pandemiei de COVID-19 nu ne permit să desfășurăm și în acest an o ceremonie publică pentru marcarea acestei zile. Suntem însă cu gândul și inima la toți militarii români. Aducem un omagiu eroilor care au luptat și au murit pentru apărarea țării și transmitem gândurile bune, respectul și recunoștința, veteranilor de război și întregului personal al Armatei României.

La mulți ani, Armata României!”

Biroul de presă,
25.10.2020