Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) – livrare tranşa a 2-a de pachete cu produse de igienă

Vă informăm că, în perioada 16- 18 iunie a.c., se livrează, la nivelul judeţului Cluj, tranşa a 2-a de pachete cu produse de igienă, prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), totalizând un număr de 18.307 pachete.

Obiectivul Programului constă în reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială prin furnizarea de pachete cu produse de igienă in cadrul celor 4 distribuții în perioada 2018 – 2020.

Programul este implementat de către Ministerul Fondurilor Europene (beneficiar), cu sprijinul Instituţiilor Prefectului, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD

Beneficiarii finali ai Programului sunt: familiile și persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei si persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Instituţia Prefectului judeţul Cluj, prin reprezentanţii Grupului de lucru POAD constituit la nivelul judeţului Cluj prin Ordin al Prefectului, asigură preluarea pachetelor cu produse de igienă la locaţia depozitelor de la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale din Cluj.