Ședință de lucru cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și cu managerii instituțiilor medicale din județ

🔷Astăzi, domnul prefect Tasnádi István-Szilárd împreună cu doamna subprefect Irina Munteanu, au avut o ședință de lucru cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și cu managerii instituțiilor medicale din județ.

🔷 Ședința a avut ca subiect dezvoltarea unui nou plan medical de lucru în contextul creșterii numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2.

🔷 Un alt punct pe ordinea de zi s-a referit la creșterea severității la noile cazuri și a timpilor mai mari de spitalizare.

🔷 Insuficiența cadrelor medicale cu pregătire specifică secțiilor ATI a fost un alt subiect discutat, personalul fiind tot mai solicitat în contextul actual al evoluției pandemiei de COVID-19.

🔷 Necesitatea acordării de asistență medicală specializată persoanelor non-Covid reprezintă un element care trebuie efectuat în paralel cu noul val pandemic, punând presiune pe sistemul medical.

🔷 Propunerile discutate astăzi sunt centralizate la DSP ca bază pentru noul plan și au ca scop punerea în prim-plan a pacientului indiferent de condițiile medicale pentru care acesta apelează sistemul public de sănătate, coroborat cu adaptarea acestuia pentru îmbunătățirea adresabilității pacienților depistați pozitiv la infecția cu noul coronavirus.

🔷 Centralizarea nevoilor și a dificultăților spitalelor, au ca scop elaborarea demersurilor în reglementare lacunelor legislative din sistemului medical, în context pandemic.

Biroul de presă,
12.03.2021