Semnarea Acordului de implementare a proiectului „Electrificare și reabilitare a liniei de cale ferată Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor”

            Astăzi, 14 februarie 2020, prefectul județului Cluj, domnul Mircea Abrudean, a fost gazda semnării Acordului de implementare a proiectului de electrificare și reabilitare a liniei de cale ferată Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor între ministrul transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, domnul Lucian Nicolae Bode și primarul Municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc respectiv  primarul Municipiului Oradea, domnul Ilie Bolojan.

Totodată, prefectul județului Cluj, i-a mai avut ca invitați pe domnul europarlamentar, Gheorghe Falcă și pe domnul primar al Municipiului Arad, Călin Bibarț.

            Proiectul va aduce multiple beneficii atât pe plan local cât și european, prin multitudinea de obiective pe care dorește să le atingă cu implicații directe atât pe plan economic cât și social. Valoarea totală a investiției este de 6,330 mdl lei fără TVA reprezentând 1,319 mld euro, din care: valoarea cotei de construcții-montaj este de 5,063 mdl fără TVA, reprezentând 1,055 mld euro.

De asemenea în cadrul întrunirii au mai fost prezentate informații despre stadiul proiectelor de infrastructură rutieră și feroviară din regiunea de Vest a României.

Biroul de presă

14.02.2020