Ziua Naţională a României sărbătorită la Cluj-Napoca, 1 decembrie 2017

Vineri, 1 decembrie 2017, prefectul şi subprefectul judeţului Cluj, Ioan Aurel Cherecheș, respectiv Zoltán Györke, au participat la manifestările dedicate Zilei Naționale a României – 99 de ani de la Marea Unire.

Sărbătorirea celor 99 de ani de la Marea Unire a început cu slujba religioasă Te Deum în Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca și a fost urmată de o suită de momente simbolice emoționante, precum salutul drapelului de luptă și intonarea Imnului Național al României de către mezzosoprana Lavinia Bocu, ceremonia militară de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu sau defilarea efectivelor şi tehnicii militare, organizată de Divizia 4 Infanterie „Gemina”.

Detașamente de onoare constituite din peste 800 de militari cu 60 de mijloace tehnice din Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro, Ministerul Afacerilor Interne, Romania, SRI – Serviciul Român de Informații, Societatea Națională de Cruce Roșie și Poliția Locală au luat parte la ceremonia organizată cu ocazia aniversării Zilei Naţionale a României, în Piața „Avram Iancu” din municipiul Cluj-Napoca.

Din partea Ministerului Apărării Naționale au luat parte militari din structuri ale Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, astfel: Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”, Regimentul 317 ISR „Vlădeasa”, Batalionul 811 Infanterie „Dragonii Transilvani”, Batalionul 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu”, Batalionul 55 Apărare Antiaeriană „Someș”, Batalionul 400 Sprijin „Feleacu”, Batalionul 55 Comunicații și Informatică „Napoca”.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au fost compuse din specialiști ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Grupării de Jandarmi Mobile „Ştefan Cicio-Pop”, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” și ai Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”. La mulți ani, români! La mulți ani, România!

Album foto