⚕️ Proiectul “Sănătate și siguranță în Clujul rural” continuă și în acest an, iar cea de a treia ediție debutează sâmbătă 18 februarie, în comuna Ploscoș, sub coordonarea doamnei Irina Munteanu, prefectul județului Cluj.

În data de 18 februarie, la Școala Gimnazială Ploscoș se vor efectua recoltări de sânge în vederea efectuării de analize medicale de bază, pentru toate categoriile de vârstă, cu sprijinul Asociației International Medical Rescue, iar Asociația Caravana cu Medici va efectua consultații pediatrice. Partea de sănătatea femeii este susținută prin grija Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” prin testări HPV – 30 – 64 ani și Babeș-Papanicolau – 25 – 29 ani.

🔜 În perioada 20 – 24 februarie, partenerii implicați în proiect vor fi prezenți la Școala Gimnazială Ploscoș în cadrul unor sesiuni de informare, conștientizare și pentru a-i consilia pe preșcolari, școlari, cadre didactice și părinți. Tematicile ajustate pe grupe de vârstă sunt următoarele: siguranța circulației, traficul de persoane, educație pentru sănătate, igiena dentară și personală, alimentație sănătoasă, cât și prim ajutor, fiind susținute de Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Cluj-Napoca Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca; Colegiul Farmaciștilor Cluj, Organizația Studenților Mediciniști din Cluj și Organizația Studenților Farmaciști Cluj-Napoca, urmând ca în luna martie elevii și părinții să beneficieze de asistență specializată din partea Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Cluj pentru prevenirea consumului de droguri.

🗓 Sâmbătă, 25 februarie, la Școala Gimnazială Ploscoș vor avea loc consultații medicale de specialitate pe următoarele domenii:

🩺 orar 09 – 18 – Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca, Asociația Medical International Rescue și: interne, reumatologie, cardiologie, chirurgie generală, chirurgie vasculară, neurologie, și urologie;
🧑🏻‍⚕️ orar 09 -18 – Consiliere medicală specializată pentru părinți, adulți, persoane de vârsta a III-a.
🔹 Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”:
🔬 orar 09 -18 – Consultații de specialitate – oncologice (mamografii – 50 – 69 ani),
👓 consultațiile oftalmologice susținute de Ofta Medical Clinic.

🤝 Suntem recunoscători și le mulțumim tuturor partenerilor pentru implicarea continuă în acest proiect de voluntariat și pentru eforturile și susținerea sponsorilor, cât și domnului primar Aurel Truță, a inspectorului școlar general al județului Cluj, doamnei Marinela Marc și conducerii Școlii Gimnaziale Ploscoș, doamnei director, prof. Anca-Claudia Kiraly Nagy, pentru exemplara deschidere și pentru mediatizarea în rândul locuitorilor, astfel încât această acțiune să se desfășoare în cele mai bune condiții.