❇️ Prima ediție de anul acesta a proiectului „Sănătate și siguranță în Clujul rural” a debutat astăzi în comuna Ploscoș.

➡️ Prefectul județului Cluj, doamna Irina Munteanu, a fost prezentă în cadrul activității, unde personal specializat din cadrul Asociației „Caravana cu Medici” au efectuat consultații pediatrice și stomatologice la 28 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 12 ani și au primit recomandări pentru igiena dentară, cărticele informative și periuțe și pastă de dinți. Dintre aceștia, 25 au benefici și de ecografii abdominale.

Asociația Medical International Rescue a efectuat recoltări de sânge pentru analize medicale gratuite pentru 78 de persoane, iar Institutul Oncologic, prin programul „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân – etapa II – regiunile de dezvoltare: Nord-Vest, Vest“, a efectuat consultații oncologice (HPV – 30-64 ani și Babeș-Papanicolau – 25-29 ani) pentru 15 persoane de sex feminin.

➡️ Începând de luni, 20 februarie, vom fi prezenți la Școala Gimnazială Ploscoș, pentru întâlniri și consiliere de specialitate cu preșcolari, școlari, cadre didactice și părinți.

👩🏻‍🏫  Temele întâlnirilor stabilite pe grupe de vârstă, sunt următoarele: educație pentru sănătate, igiena dentară și personală, alimentație sănătoasă, prim ajutor, siguranța circulației, prevenirea consumului de droguri și a traficului de persoane.

🤝🏻 Mulțumim pe această cale pentru deschiderea, eforturile și susținerea sponsorilor, apreciem implicarea partenerilor și ne bucurăm că domnul primar Truță Aurel și conducerea Școlii Gimnaziale Ploscoș, alături de doamna director, prof. Anca-Claudia Kiraly Nagy au reușit să informeze un număr atât de mare de locuitori să fie prezenți la această ediție!