­čçĚ­čç┤ Mesajul prim-ministrului Marcel Ciolacu cu prilejul Zilei Na╚Ťionale a Rom├óniei

ÔÇ×Este Ziua Na╚Ťional─â a Rom├óniei, s─ârb─âtoarea tuturor rom├ónilor, o zi ├«n care m-a╚Ö bucura s─â retr─âim spiritul unit─â╚Ťii care i-a ├«nfl─âc─ârat pe ├«nainta╚Öii no╚Ötri de acum 105 ani, ├«nf─âptuitorii Marii Uniri.

Prezentul ne provoac─â s─â facem fa╚Ť─â unor situa╚Ťii pe care cu greu le-am fi anticipat cu doar c├ó╚Ťiva ani ├«nainte ╚Öi care pun o lume ├«ntreag─â la ├«ncercare, iar Rom├ónia nu este nici ea ocolit─â. Istoria ╚Öi Marea Unire din 1918 au confirmat puterea unit─â╚Ťii noastre ╚Öi, iat─â, avem prilejul, cu fiecare nou─â provocare a prezentului, s─â demonstr─âm c─â ├«mpreun─â, noi rom├ónii, avem puterea de a ne atinge marile obiective. Acest lucru implic─â eforturi din partea tuturor ╚Öi, mai ales, o ├«n╚Ťelegere a preocup─ârilor fiec─ârui rom├ón.

Consider c─â mesajul de unitate al acestei zile ar trebui s─â fie prezent ├«n orice ac╚Ťiune a noastr─â, indiferent dac─â ne referim la cet─â╚Ťeni, societate civil─â, mediul de afaceri, reprezentan╚Ťi ai statului sau la clasa politic─â.

C├ónd ceva tinde s─â ne dezbine, s─â ne amintim c─â suntem to╚Ťi rom├óni ╚Öi c─â avem un drum comun de parcurs ca na╚Ťiune, de care depind prezentul ╚Öi viitorul ├«ntregii societ─â╚Ťi ╚Öi al fiec─ârui cet─â╚Ťean. O Rom├ónie puternic─â, orientat─â spre dezvoltare, care s─â se reflecte ├«n plan economic, dar mai ales ├«n via╚Ťa de zi cu zi a rom├ónilor, este un obiectiv firesc, capabil s─â ne uneasc─â.┬á

La mul╚Ťi ani, tuturor rom├ónilor!

La mul╚Ťi ani, Romania!ÔÇŁ