­čî▒ Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere ╚Öi ├Änmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Cluj a ├«nceput eliberarea numerelor de ├«nmatriculare verzi!

­čŹÇ Aceste numere sunt destinate exclusiv autoturismelor cu emisii zero CO2 (autovehicule pur electrice sau cu pil─â de combustie cu hidrogen).

Ô×í´ŞĆ Persoanele care doresc s─â ├«╚Öi ├«nmatriculeze autovehiculele ÔÇ×verziÔÇŁ sau s─â le transcrie trebuie s─â solicite aceste numere de ├«nmatriculare la ghi╚Öeu, odat─â cu depunerea actelor. Taxa ├«n cuantumul sumei de 40 lei/set (numere la r├ónd) sau 85 lei (numere preferen╚Ťiale) se poate achita ├«n numerar la ghi╚Öeu sau prin intermediul platformei ghi╚Öeul.ro.

­čôć Programul de preluare a solicit─ârilor este de luni p├ón─â joi, ├«n intervalul orar 08:00-21:00 ╚Öi vineri, de la 08:00 la 14:30. V─â reamintim c─â este necesar─â programarea online, ├«n prealabil, pe site-ul www.drpciv.ro, sec╚Ťiunea ├ÄNMATRICULARE AUTOVEHICUL, pentru serviciile de ├«nmatriculare/transcriere.

Ô×í´ŞĆ Posesorii autovehiculelor care ├«ntrunesc condi╚Ťiile de eligibilitate, pot solicita emiterea duplicatelor numerelor de ├«nmatriculare, pentru aceast─â opera╚Ťiune nefiind necesar─â programarea online.

Ô×í´ŞĆ La nivelul jude╚Ťului Cluj avem ├«nmatriculate ├«n total 948 de autovehicule cu emisii nepoluante: 832 de autoturisme, 26 de motociclete, 81 de autobuze ╚Öi 9 ma╚Öini de transport m─ârfuri.

Ôťů P├ón─â ├«n acest moment, au fost emise 21 de numere de ├«nmatriculare verzi.