­čÄë Eforturile sus╚Ťinute aduc rezultate excep╚Ťionale!

Ô×í´ŞĆ Urmare a demersurilor cu privire la ├«mbun─ât─â╚Ťirea activit─â╚Ťii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere ╚Öi ├Änmatriculare a Vehiculelor Cluj, demarate ├«nc─â din anul 2020, s-au adus schimb─âri substan╚Ťiale ├«n ceea ce privesc serviciile oferite c─âtre popula╚Ťie. ├Änc─â din a 2-a parte a anului 2020 activitatea se desf─â╚Öoar─â ├«ntr-un sediu nou, modern, care ofer─â condi╚Ťii de munc─â optime pentru personalul angajat, dar ╚Öi un spa╚Ťiu corespunz─âtor pentru cet─â╚Ťenii jude╚Ťului.

Ôťů SPCRPCIV Cluj are cel mai mare num─âr de opera╚Ťiuni ├«n cadrul Serviciilor Publice Comunitare Regim Permise de Conducere ╚Öi ├Änmatriculare a Vehiculelor din ╚Ťar─â, dup─â municipiul Bucure╚Öti, cu aproximativ 27.500 ├«nmatricul─âri, peste 30.800 de transcrieri efectuate, peste 24.550 de autoriza╚Ťii de circula╚Ťie provizorie, 9.536 de radieri efectuate ╚Öi 45 de certificate de ├«nmatriculare de probe, ├«nsum├ónd un total de 92.492 de opera╚Ťiuni ├«n cadrul acestui departament. ├Än ceea ce privesc examin─ârile, pentru proba teoretic─â 20.562 de persoane au sus╚Ťinut examenul, din care 11.370 de persoane au fost admise, rata de promovabilitate fiind de 50,44%. La proba practic─â s-au prezentat 22.014 persoane, din care 11.363 au fost declarate admise, cu un procent de promovabilitate de 51,62%, toate acestea ├«n 2022.

ÔŁç´ŞĆ Activitatea de emitere a permiselor a reprezentat ╚Öi ea un punct forte cu peste 41.400 de permise de conducere emise, din care aproximativ 19.400 preschimb─âri de permise.

ÔŁç´ŞĆ Urmare a demersurilor insistente c─âtre Ministerul Afacerilor Interne ╚Öi c─âtre Direc╚Ťia General─â Permise de Conducere ╚Öi ├Änmatricul─âri pentru suplimentare de personal, dar ╚Öi datorit─â unui management performant al serviciului, timpii de a╚Öteptare pentru examinarea candida╚Ťilor ├«n vederea ob╚Ťinerii permisului de conducere s-au redus de la peste 145 de zile, din care 35 de zile, perioada de a╚Öteptare, pentru proba teoretic─â ╚Öi 110 zile pentru proba practic─â, la de pe o zi pe alta zi pentru proba teoretic─â, iar pentru proba practic─â la maximul 30 de zile pentru punctele din Turda, C├ómpia Turzii, Dej ╚Öi Huedin ╚Öi maximul 21 de zile pentru municipiul re╚Öedin╚Ť─â de jude╚Ť, Cluj-Napoca. Referitor la ├«nmatricularea vehiculelor, timpul de a╚Öteptare s-a redus de la 70 de zile, la de pe o zi pe alta.

­čôŹ De asemenea, punctul de lucru de la C├ómpia Turzii ├«╚Öi continu─â activitatea ╚Öi totodat─â, este ├«n preg─âtire deschiderea celui de-al doilea punct de lucru ├«n Dej, ├«n vederea descentraliz─ârii serviciilor publice ╚Öi a apropierii acestora de comunitate.

­čĄŁ­čĆ╗ D─âruirea personalului SPCRPCIV Cluj, atitudinea proactiv─â ╚Öi managementul eficient din ultimii 3 ani ├«╚Öi demonstreaz─â eficien╚Ťa ╚Öi profesionalismul prin fapte, jude╚Ťul Cluj devenind ╚Öi din acest punct de vedere un exemplu de bun─â colaborare interinstitu╚Ťional─â ╚Öi performan╚Ť─â!