Conferința Aviation-Event2022, Cluj-Napoca

Astăzi, a avut loc un eveniment important în județul Cluj, pentru industria aviatică, Conferința Aviation-Event2022, care s-a desfășurat la Aeroportul Internațional ,, Avram Iancu” Cluj, la care a participat și doamna prefect Irina Munteanu, domnul subprefect Răzvan Ciortea, alături de alți lideri locali și europeni din acest domeniu.

În cadrul evenimentului doamna prefect a transmis următorul mesaj:

,, Vă mulțumesc pentru invitație, că mi-ați oferit ocazia să particip astăzi, aici, la un eveniment atât de important pentru județul nostru. Mă bucur că această conferință internațională se desfășoară pentru prima dată în România, în Cluj-Napoca, unde avem onoarea să fie prezenți atâția lideri importanți și profesioniști din industria aviatică, reprezentanți ai autorităților naționale relevante, companii aeriene, directori generali de aeroport din Europa și din România și reprezentanți ai Parlamentului României și European. Vă urez bun venit și sunt sigură că această conferință va fi una benefică pentru județul nostru, datorită dumneavoastră.

Desfășurarea unor astfel de evenimente, cu siguranță, va duce la identificarea mai multor probleme de care ne lovim dar în același timp, se vor găsi și soluții care să vină în ajutorul acestui domeniu. O infrastructură bine dezvoltată și puternică va duce aeroportul la un nivel mai înalt și va fi un vector important în dezvoltarea economică a regiunii pe care o deservește.

Ne mândrim cu Aeroportul Internațional ,, Avram Iancu” Cluj, prin modul în care acesta s-a dezvoltat în ultimii ani, devenind al doilea aeroport din România și un important aeroport de dimensiuni medii din Europa Centrală și de Est.
Județul Cluj a demonstrat de foarte multe ori, prin evenimentele neplăcute și nu numai, că aici se poate rezolva orice problemă și asta se datorează în mare parte autorităților implicate care fac o echipă multidisciplinară în orice tip de intervenție. Anul 2021, a dus la o colaborare foarte bună cu Aeroportul din Cluj prin deschiderea centrului de vaccinare, care a fost o inițiativă bine-venită și în interesul cetățenilor din spațiul intracomunitar european, pentru că au avut la îndemână această opțiune, astfel încât să nu le mai fie impuse măsuri suplimentare în zonele în care se deplasau. În cadrul centrului de vaccinare, din incinta aeroportului, s-au vaccinat în jur de 5.000 de personae.

În încheiere, doresc să-i mulțumesc domnului director David Ciceo pentru buna și eficienta colaborare instituțională pe care am avut-o pe timpul pandemiei, și să-l felicit pentru modul în care manageriază acest aeroport, care este cea mai importantă poartă de intrare aeriană în regiunea de Nord-Vest a României.

Vă mulțumesc și mult success! ”