🪪 Emiterea duplicatului permisului de conducere disponibilă și online

🗓️ Începând cu luna iunie, cetățenii care și-au pierdut permisul de conducere sau cărora li s-a deteriorat documentul pot solicita un duplicat direct prin intermediul serviciului online disponibil pe site-ul https://dgpci.mai.gov.ro, eliminând necesitatea prezenței fizice la ghișeu.

✅ Pentru emiterea online a duplicatului permisului de conducere, cetățenii vor trebui să urmeze următorii pași:
1. să dețină cont de utilizator pe site-ul https://dgpci.mai.gov.ro ;
2. să transmită prin intermediul aplicației informatice următoarele documente:
•⁠ ⁠cererea solicitantului completată și semnată, bifând rubrica aferentă emiterii duplicatului permisului de conducere și completând în mod corespunzător motivul solicitării;
•⁠ ⁠actul de identitate, în termenul de valablitate, în copie;
3. să achite contravaloarea permisului de conducere (89 lei) prin intermediul procesatorului de plăți disponibil pe site.

‼️ Singura modalitate de creare a conturilor de utilizator implică prezentarea solicitantului, o singură dată, pentru identificare la oricare ghișeu de permise sau înmatriculări.

✅ Digitalizarea serviciilor publice reprezintă un pas important în modernizarea administrației și simplificarea interacțiunilor cetățenilor cu instituțiile publice.

✅ Prin acest proces se reduce timpul de așteptare, scăderea birocrației, creșterea transparenței și accesibilității serviciilor și asigurarea securității datelor.

➡️ Comunicatul de presă DGPCI : https://dgpci.mai.gov.ro/news-details/presa/6659e99578b3ca04620e1d24