Buletin de presă – Situație măsuri COVID-19 – județul Cluj

În cursul zilei de ieri, 13 aprilie, forţele de ordine au acţionat integrat pe raza județului Cluj, în echipaje mixte, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, 623 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 447 de persoane, iar 93 de societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite. Totodată, au fost verificate 173 de locații de carantinare/izolare asigurate cu măsuri de ordine publică.

Pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare, forțele de ordine au aplicat 185 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 446.786  de lei.

În domeniul situațiilor de urgență 132 de salvatori din cadrul ISU și SAJ au fost implicați în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, dar și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Au fost întreprinse măsuri pentru transportul a nouă cetățeni reîntorși în țară, spre locațiile de domiciliu pentru urmarea perioadei de carantină sau autoizolare.

186 de clujeni au primit informații de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens, prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030).

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 409 persoane în carantină, 760 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 120 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni, iar necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză!

 

Biroul de presă

14.04.2020