Comunicat de presă – Mesajul premierului Florin Cîțu cu ocazia Zilei Armatei Române

„Ziua Armatei Române reprezintă un omagiu adus peste timp eroilor care au luptat până la ultima suflare pentru țară, dar și un prilej de a le mulțumi tuturor celor care astăzi se dedică obiectivului de apărare a țării.

Mereu la datorie, militarii și întreg personalul din structurile Ministerului Apărării ne fac cinste prin modul ireproșabil în care își îndeplinesc jurământul de credință față de țară și ne reprezintă în diferite misiuni desfășurate alături de partenerii noștri internaționali. Curaj, profesionalism, responsabilitate și dăruire sunt calitățile prin care acești oameni se remarcă în fiecare dintre misiunile la care participă, fie că este vorba de asigurarea capacității de apărare a țării, reprezentarea României în teatre de operații sau misiuni desfășurate în sprijinul populației atunci când situația o cere.

În cei aproape doi ani de când și țara noastră se confruntă cu pandemia, Armata Română s-a implicat constant în efortul național de prevenire și combatere a răspândirii noului coronavirus și de vaccinare anti-COVID-19. Salut inițiativa Ministerului Apărării Naționale de a organiza în aceste zile un maraton de vaccinare sub deviza „Împreună pentru viaţă, Împreună pentru viitor!”.

Le mulțumesc militarilor și personalului din structurile de apărare pentru că sunt alături de medici în această luptă pentru viață și îmi doresc ca eforturile lor să fie înțelese și susținute de cetățeni.”

Florin Cîțu,

Prim-ministru al României

Biroul de presă
20.10.2021