La sediul Instituției Prefectului – Județul Cluj a avut loc o sesiune de declarații de presă sub conducerea domnului subprefect Tasnádi István-Szilárd, alături de purtătorii de cuvânt ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj, Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, Inspectoratului de Jandarmi Județean „Alexandru Vaida Voevod” Cluj și Grupării de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio Pop” Cluj-Napoca. În cadrul declarațiilor s-au prezentat măsurile și acțiunile care urmează să fie desfășurate în perioada premergătoare și în timpul Sărbătorilor Pascale de reprezentanții forțelor de ordine și ai autorităților publice locale.
✔️ Doamna agent de poliție, Andreea Andrada Vișan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj a transmis că în perioada 22.04 – 25.04.2022 peste 350 de polițiști vor acționa suplimentar față de dispozitivul curent.
✔️ Doamna lt. col. Mariana Barbu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj a menționat că în județul Cluj, peste 800 de cadre militare ale Inspectoratului de Jandarmi Județean și ai Grupării Mobile de Jandarmi Cluj vor acționa pentru asigurarea ordinii publice.
Forțe de ordine mixte vor acționa în proximitatea celor 326 de lăcașuri de cult ortodoxe, la care se preconizează participarea a peste 40.000 de enoriași, cu ocazia Sărbătorilor de Paște, cât și în zona stațiunilor montane și pe traseele turistice adiacente. Măsurile de ordine publică la bisericile din județul Cluj vor fi gestionate de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca și de către Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.
✔️ Domnul sg. maj. Olar Paul, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj a raportat faptul că în medie, un număr de 135 de ofițeri și subofițeri, respectiv 50 de autospeciale (stingere, descarcerare și ambulanțe S.M.U.R.D.) sunt alocate zilnic pentru asigurarea intervențiilor, în caz de nevoie pentru stingerea incendiilor, acordarea asistenței medicale de urgență, evacuarea în situații de urgență.
De asemenea, ISU Cluj recomandă cetățenilor să respecte câteva reguli simple pentru a nu deveni victime ale incendiilor. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiți cu lumânările aprinse!
Cu acest prilej domnul subprefect a mulțumit forțelor de ordine și autorităților publice locale pentru eforturile pe care le depun pentru siguranța și binele comun, respectiv a transmis un mesaj cetățenilor județului prin care le-a urat Sărbători Pascale pline de sănătate, lumină și bucurii.